Január - 2019
H K S C P S V
  01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
22 23 24 25 26 27
28 29 30 31  

Hírek modul létrehozása


 1. Egy rendszermappa létrehozása, mely tartalmazni fogja a hírkategóriákat. A rendszermappa szerkesztése közben állítsuk a Tartalmaz plugint mezőt Hírek-re.

 2. Egy másik rendszermappa létrehozása, mely tartalmazni fogja a híreket. Lehet ugyanaz is, mint a hírkategóriáké. A rendszermappa szerkesztése közben állítsuk a Tartalmaz plugint mezőt Hírek-re.

 3. Hozzuk létre az oldalt, amelybe beillesztjük a hírek modult. Az oldal a hírek listáját fogja majd mutatni. Az oldal szerkesztése közben állítsuk be Általános tároló rekord oldalnak azt a rendszermappát, amely a hírkategóriákat fogja tartalmazni majd.

 4. Hozzunk létre még egy oldalt, mely az egyes híreket fogja mutatni. Nem kötelező, de erősen ajánlott. Ajánlott lehet a Rejtés a menüben opció bekapcsolása erre az oldalra.

 5. Hozzuk létre a hírkategóriákat:

  1. Az e célra létrehozott rendszermappában kattintsunk az Új rekord hozzáadására és válasszuk a Hírkategóriát.

  2. A név megadása kötelező, a többi opcionális.

 6. Az oldalba, melyet azért hoztunk létre, hogy beillesszük a hírmodult, illesszük be a Hírek bővítményt (tt_news).

 7. A Plugin beállítások mező Általános beállítások füle alatti Megjelenítés mezőnek állítsuk be valamelyik lehetőséget a felsoroltakból (ajánlott a LIST és a LATEST)

 8. Ugyanitt a Kezdőpont mezőnél válasszuk ki azt a rendszermappát, amely az egyes híreket fogja tartalmazni.

 9. Az Egyéb beállítások fül alatt állítsuk az OldalID az egyedi hírek megjelenítéséhez beállítást arra az oldalra melyet arra a célra hoztunk létre, hogy megjelenítse az egyedi híreket.
  Az ezalatt szereplő
  OldalID a visszatéréshez mezőhöz pedig válasszuk azt az oldalt, melyet arra a célra hoztunk létre, hogy listázza a híreket. (Amelyikbe a hírek plugint is beillesztettük korábban.)

 10. Az egyedi hírek megjelenítésére létrehozott oldalba is illesszünk be egy Hírek plugint. A Plugin beállítások rész Általános beállítások fül alatti Megjelenítés mezőben állítsuk be a SINGLE értéket.

 11. Hozzuk létre a híreket

  1. Az e célra létrehozott rendszermappában kattintsunk az Új rekord hozzáadására és válasszuk a Híreket.

  2. A Hírek ÚJ szerkesztésekor az Általános fül alatt szerkesszük meg a hír tartalmi részét. Az Alfejléc mezőbe beírt ismertető szöveg megadása hasznos, ugyanis ha meg van adva, akkor ez a szöveg jelenik meg weben a hír címe alatt LIST nézetben és nem az egész hír.
   Ne felejtsük el levenni a Cím alatti Elrejt jelölőnégyzetről a jelölést! (Ameddig ez nem történik meg addig a hírünk nem fog látszódni az oldalon.

  3. A Relations fül alatt válasszuk ki azt a kategóriát, amelybe be szeretnénk sorolni a hírt. Ugyanitt beállíthatunk kapcsolódó híreket, linkeket és fájlokat is.

Utolsó frissítés: 2018.11.30.